NYTT KÖK OCH NYA Porrtidningar

Köpa nytt kök är inte det lättaste. På denna sida skall vi försöka att dela med oss av våra erfarenheter. Kanske kan just ni ha nytta av ett eller annat litet tips. Här kan du dessutom hitta tips på bra kökssajter.

 

Måttbandet är en viktig grej när Ni skall köpa nytt kök. (Tumstock funkar också) Äpplet kan man ju äta medan man funderar på hur man skall finansiera köket.

De allra flesta av oss drömmer ibland om att kunna förnya och förändra vår ”köksmiljö”. Köket är ju en plats i hemmet som man tillbringar väldigt mycket tid i och det vore rimligt att tro att det är just därför som köpprocessen är så pass lång när det gäller just kök. Nytt kök kanske man bara köper en eller två gånger i livet. Då är det ju extra viktigt att man finner leverantörer som har möjlighet, att på ett bra sätt, kunna visa på ett antal olika lösningar och som dessutom har kompetent och kunnig personal. Att köpa kök handlar till väldigt stor del om känsla och design. Det skall vara snyggt, trivsamt och dessutom ha alla de funktioner och finesser som man tidigare har saknat.

Vi funderar på ett nytt kök

Jag och min hustru funderar på att köpa nytt kök. Våra köksinredningar är cirka 25 år gamla och har sett sina bästa dagar. I går kväll hände det och som de moderna människor vi är, satte vi oss framför datorn och hittade en internetsajt som hette Kökstrender som vi verkligen gillade och fastnade på i flera timmar. Om man vill vara trendig, vilket man ju självklart vill, skall man ha en väl tilltagen budget för sitt Köksprojekt. Vi hoppas att vårt fräcka nya kök inte skall kosta över 150 000 kr. "No limit" hade varit ännu trevligare förstås. Så vi började med att mäta upp vårt kök och ritade in markeringar för alla dörrar och fönster. När detta var gjort skrev vi en prioriteringslista när det gällde funktioner och finesser som vi tyckte var viktiga i vårt nya kök. Oj så många saker som kunde bli bättre än de är i dag. Sedan konstaterade vi att väldigt många saker (porslin mm) som vi inte hade haft framme de fem åren som vi har bott i huset. Det här är ju ett strålande tillfälle att rensa bort alla meningslösa och helt makalöst onödiga pinaler som har gömt sej i våra köksskåp under dessa fem åren. Massivt träkök eller ett trendigt italienskt kök eller kanske rent utav ett helt kök i rostfritt? Tipsen och förslagen är många men om lite förnuft ändock skall få råda kommer vi nog att välja ett Kök som inte skrämmer bort en framtida spekulant på vårt hus. Men å andra sidan kommer vi nog att sitta i vårt kök och runt vårt matbord minst 22 000 gånger de närmaste tjugo åren så kanske ändå att vi inte skall vara alltför överdrivet förnuftiga. Nu är i alla fall vårt köksprojekt i gång och nu finns det som Ni förstår ingen återvändo. Kanske till och med man kan nöja sig med att bara byta ut sina köksluckor?

 

NATURSTEN I KÖK

I över 5 miljarder år har olika bergarter skapats genom geologiska processer. De mest fantastiska färger, strukturer och egenskaper har bildats. De allra vackraste och mest hållbara bergarterna bryts och används för exklusiva och tidlösa ytskikt till interiörer och exteriörer. Natursten är ett väldigt vackert och tåligt material som inte kan slitas ut, utan förblir lika vackert efter många års användning. Natursten är ett samlingsnamn för granit, marmor, kalksten, skiffer och andra stensorter som bryts ur berget.

GRANIT
Till graniter räknas de hårda och beständiga bergarter med ursprung från jordens inre. Huvudmineralen är i allmänhet kvarts och fältspat samt glimmer. I en del sorter kan det finnas små porer, speciellt i grovkorniga sorter. Granit tål i allmänhet de sura ämnen som används i hemmet såsom citron, vinäger, vin osv. Granit är mycket hårt och repas ej i dagligt bruk. Den används ofta till olika inredningar, bl.a bänkskivor. Granit används också utomhus på fasader, i trappor, terrasser osv.

SKIFFER
Det finns olika sorters skiffer, bl a lerskiffer och kvartsitskiffer. Skiffer bryts i klov vilket ger stenen en naturlig vacker råyta. Den finns i flera nyanser men är huvudsakligen grå eller svart. Svensk skiffer används ofta i våra trädgårdar, men även till inomhusgolv och bordsskivor.

KALKSTEN
Kalksten är en sedimentär bergart. I många sedimentära bergarter ser man ofta fossiler tydligt.  Kalksten är porösare än granit. Granit är även känslig för syror, eftersom den innehåller kalk. Kalkstenen används flitigt i våra hem. Den läggs som golv, fönsterbänkar, badrumsskivor, bänkskivor och bordsskivor. Kalkstenen används även flitigt våra trädgårdar.

MARMOR
Marmor är omkristalliserad kalksten som bildats genom hetta eller starkt tryck. Fördelning av kalcit och andra mineral ger upphov till det kännetecknande mönster, den sk marmoreringen.  Precis som kalksten så är marmor porösare än granit. Även marmor används flitigt till många interiörer i våra hem. Marmor är dock ingen lämplig sten att ha utomhus i vårt nordliga land även om det självklart skulle vara väldigt
vackert, en tid...

KÖKSTRENDER 2013
Om man funderar på ett nytt kök kanske man är intresserad av att man är någorlunda trendig och att man får ett kök som är i tiden utan att man för den skull lessnar på det inom några år. Om man vill och kanske har utrymme i sin budget kan man plocka in någon trendfärg i saker som enkelt går att byta ut som t.ex. en eller ett par luckor i en avvikande färg. Att helt uppslukas av rådande trend kräver både stort mod och töjbar köksbudget...

 

TIPS PÅ BRA WEBBSIDOR

Nätet är ettt osannolikt bra redskap för att hitta information och skapa kontakter och när du klickar här ser du ett antal sidor som vi kan tipsa om.

 

 

Om man tycker att rött är en trevlig färg kan man ju göra slag i saken!

Köksinredningen ovan kommer från talienska Vismap och här har man, förutom en trevlig röd färg, även lagt ner mycket arbete på den rundadade designen.

En fräck och funktionell köksblandare ger ditt kök en extra liten piff i tillvaron!

Till ett fungerande och trivsamt kök hör vackra och funktionella möbler, högklassiga hushållsapparater samt fungerande tappställen med användarvänliga blandare. I dag väljs blandarna på samma grunder som de övriga möblerna i hemmet – enligt de egna intressena och så att du förstärker dina  värderingar.

Varför inte investera in en vedeldad köksspis?

Vedspisar är ekonomiska, säkra och eleganta. Mysfaktorn är enorm. Spisarna finns med bakugn och planslipad stålhäll. Standard med enklare handtag och utan vedvagns- och handduksstång.

Vill du veta hur vindarna blåser och samtidigt investera i helt unik konst?

Woodwinds

... är en serie av helt unika och exklusiva vindmätare där konst möter teknologi. Displayerna monteras på underbar drivved och displayen visar både vindriktning och vindhastighet och detta på ett sätt som är mycket avkoppande för dina ögon.

Gröna äpplen!

Att ha en skål med fräscha gröna äpplen på köksbordet sätter ytterligare lite stil på ditt kök.

 


Varför inte prova en mysig golfweekend på någon av alla trevliga golfbanor?

Funderar ni på att lägga Er semester på Västkusten?  

Vad bör man tänka på när man skall köpa köpa nya köksluckor?

Letar du efter flyttfirmor?

 


 

 

Team92 © 2013• Privacy Policy • Sitemap